Градска борачка организација Требиње приредила је данас, поводом Дана жена, традиционални пријем и дружење са мајкама и супругама погинулих бораца.

Наше суграђанке које су поднијеле највећи терет Одбрамбено-отаџбинског рата дароване су и цвијећем а приређена је и пригодна закуска, коју у обезбиједили Град Требиње и предузећа електроенергетског сектора.

Уз осмомартовске честитке, испред Борачке организације окупљене су поздравили предсједник Скуптшине ГБО Требиње Перо Мишељић и члан предсједништва Далибор Даковић, а испред Града Требиња предсједник Скупштине града Драгосалав Бањак.

Бањак је истакао да ја осмомартовско дружење са мајкама и супругама погинулих бораца само знак пажње – да породице оних који су животе положили за Републику Српску нису и никад неће бити заборављене.

„Ви сте они који су највише задужили и Републику Српску и овај наш град. Да ли је свако задовољан оним што има и у могућности је да осјећа искрено да је добио одговарајућу сатисфакцију од власти и на републичком и на локалном нивоу – то је посебно питање. Али знам да се ради колико се може и да се покушава ријешити свачији животни проблем“, поручио је Бањак.

Он је рекао да нико не може са сигурношћу рећи када ће бити стављена тачка на све проблеме породица погинулих бораца, али је увјерен да ће свако са проблемом из ове популације у Градској управи бити саслушан и да ће бити предузети озбиљни напори да се нађе неко рјешење.