Требињска Градска управа први пут покреће програм реконструкције кућа мајкама погинулих бораца, за шта ће из градске касе бити издвојено најмање 100.000 марака.
Градоначелник Требиња Лука Петровић је истакао да је већ запримљено двадесетак захтјева мајки којима је неопходно реновирање крова над главом.

“Ти захтјеви се ових дана обрађују, комисије излазе на терен, тако да ћемо након анализе стања одмах кренути у реализацију пројекта”, истакао је Петровић.

Он наглашава да свака мајка која је изгубила сина има право на достојанствен живот и адекватан кров над главом, па ће, без обзира на остале чланове породице, колико год да их има, остварити и помоћ за реконструкцију куће у којој живи.

“Без обзира на то колико та мајка има кћери или синова, тамо гдје она тренутно живи – мора да живи у достојним условима за мајку палог борца, за које ћемо, ако и не можемо све у једној години, барем у наредне три године обезбиједити достојан кров над главом”, истакао је Петровић.

Он је позвао све мајке палих бораца Требиња да се за реконструкцију стамбеног простора јаве у Градско одјељење за борачка питања или у Борачку организацију Требиње.