ТРЕБИЊЕ| Акцијом добровољног давања крви у Центру за трансфузијску медицину Требиње, данас је почело обиљежавање Дана Требињске бригаде Војске РС.

Најдрагоцјенију течност дарују ветерани Требињске бригаде, предвођени Рајком Милојевићем, који је по 87. пут даровао крв.

“Човјек чим зна да неком помаже, сам се онда осјећа одлично. Ја од 73. године дарујем крв, некад годишње два пута, некад једном а некад по потреби је било И четири пет пута. Поготово за вријеме рата”, каже Милојевић.

 

Дејан Бодирога, предсједник Градске борачке организације Требиње, каже да је поносан на демобилисане борце који данас дарују капи које живот значе.

“Као што видите ми смо сви већ у годинама, можда сам ја И један од најмлађих, а опет су се људи одазвали. Људи знају шта значи ова драгоцјена течност и колико људи може да спаси, посебно то знају они који су прошли рат”, објаснио је Бодирога.

У суботу, 13. јула, у 9 часова и 30 минута, у Спомен капели Светог цара Лазара у кругу некадашње касарне, биће служен парастос погинулим борцима Требињске бригаде Војске РС, након чега ће у Спомен соби бити положено цвијеће.

У 10 часова и 30 минута представници Градске борачке организације Требиње, делегација Града Требиња и остале делегације положиће цвијеће на Споменик браниоцима Требиња, док ће у Културном центру у 11 часова бити одржана свечана академија.

Дан требињске бригаде успомена је на 13. јул 1992. године – када је уз велике напоре и пожртвованост бораца успјешно сломљена непријатељска офанзива и Требиње одбрањено од напада регуларне војске Хрватске.

Обиљежавање Дана требињске бригаде, организује Градска борачка организација Требиње.

С.П.

Радио Требиње