У организацији Културног центра Чукарица и Културног центра Требиње вечрас је у галерији Културног центра Требиње отворена изложба фотографија “НАТО агресија у 78 слика”, аутора Зорана Јовановића Мачка.
Истакнути фото – репортери су 78 дана, колико је трајала НАТО агресија, фото – апаратима биљежили све страхоте које је наш народ  пролазио док су НАТО ракете и авио бомбе падале по цивилним објектима, називајући те страшне злочине колатералном штетом.
78 изложених фотографија симболично представља по један дан бомбардовања, а на њима се чита страх, бол, патња али и пркос и вјера у неуништивост људског духа.

“Постоји и једна објективом неухватљива, а најзлочиначкија слика. Невидљива је у часу дешавања. О њој се , нажалост, и данас не зна довољно и не говори отворено”, рекао је између осталог, Миодраг  Ракочевић, директор Културног центра Чукарица отварајући вечерашњу изложбу.

Ова изложба, чији је циљ незаборав ће бити приређена у 14 градова Србије и Републике Српске. Планирано је да на крају све фотографије буду предате Гарди Војске Србије.
У галерији Културног центра Требиње изложба “НАТО агресија у 78 слика ће моћи да се погледа до другог августа.

Фото: Јован Видаковић

КЦ Требиње