Обиљежавање Дана Гатачке бригаде 7. августа је почело у 9 часова парастосом погинулим борцима ВРС који су у новом храму Св. Тројице служили свештеници гатачке и автовачке парохије. Услиједила је потом посјета спомен соби а централна свечаност је уприличена код споменика „Kруна гатачким јунацима“ у центру Гацка.

Подсјећамо да је на свој први ратни задатак Гатачка бригада кренула на данашњи дан прије 27 година као интервентна јединица ВРС. Дала је немјерљив допринос у одлучујућим борбама за стварање Српске. Данашња свечаност је прилика да се присјетимо оних који су животе уградили у њене темеље.

Присутним породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима, демобилисаним борцима, представницима борачких организација Гацка и сусједних општина, привредног и политичког живота Гацка и грађанима наше општине су се обратили начелник Милан Радмиловић и предсједник општинске Борачке организације Милисав Kопривица.

Вијенце и цвијеће на централно спомен обиљежје су положили чланови породица погинулих бораца, представници општине Гацко, Р и ТЕ Гацко, представници Борачких организација Гацка, Билеће, Требиња, Невесиња као и представници Специјалне јединице полиције.

Након тога је у холу предузећа „Југопревоз“ Гацко откривена спомен- плоча четворици радника овог предузећа , погинулих у минулом одбрамбено-отаџбинском рату – Тому Миловићу, Ранку Милошевићу, Вукадину Вуковићу и Рељи Kопривици.

У 12 часова је промовисан мултимедијални пројекат „Ратни пут Гатачке бригаде од 1992 – 1995 године“

Радио Гацко

Гатачка бригада је дала и немјерљив допринос у одбрани Требиња и  делегација ГБО Требиње им је одала велику захвалност и честитала празник.