Поводом 10. септембра Дана ратних војних инвалида одбрамбено отаџбинског рата 1991. – 1996. године делегација Градске борачке организације Требиње положила је цвијеће на споменик браниоцима Требиња, посјетила инвалиде стопроцентне категорије и организовала дружење са саборцима који су дијелове свога тијела дали за стварање Републике Српске.
Максим Мракић, предсједник РВИ Требиње је у име одбора РВИ и у своје лично име свим РВИ у Републици Српској честитао 10. септембар – Дан инвалида одбрамбено отаџбинског рата  рекавши:“Желим да Вас здравље добро служи и да пронађете више разлога за личну и породичну срећу”.
Предсједник ГБО Требиње Дејан Бодирога је честитајући Дан РВИ између осталог рекао:”Наша дужност је да се сјећамо сваке жртве уложене у стварање Републике Српске, да не смо на дан РВИ већ сваки дан у години бринемо о нашим саборцима који су дијелове свог тијела дали за ово што данас имамо и на шта смо поносни. Градска борачка организација Требиње ће учинити апсолутно све како би РВИ добили сва права која им припадају по Закону о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске”.