На данас одржаној конститутивној сједници Борачке организације РС у Бијељини, за предсједника Предсједништва БОРС изабран је Горан Рогић из Борачке организације Града Бањалука, за предсједника Одбора ратних војних инвалида именован је Радан Остојић из Градске борачке организације Бијељина, а дужност предсједника Одбора породица погинулих и заробљених бораца вршиће Немања Мочевић из Kоординационог одбора сарајевско-романијске регије.
БО РС пред извршну власт излази са програмом и планом који за циљ има побољшање положаја борачке популације, најавио је предсједник БО РС Миломир Савчић.

– Свједоци смо да смо у последњих година били на маргини када се ради о побољшању положаја наше категорије. Немамо ништа против економских и социјалних мјера за побољшање положаја свих грађана РС, али борачка популација из тих мјера не смије бити изостављена. Борачке категорије најзаслужније су за стварање Републике Српске -нагласио је Савчић.

Основни задатак у наредном периоду, додао је Савчић, биће збрињавање незапослених, демобилисаних бораца.

– Ту морамо тражити рјешење, предложити га Влади РС и ово питање ријешити- рекао је Савчић.
Новоизабрани предсједник Предсједништва БОРС Горан Рогић као приоритет навео је и стамбено питање борачких категорија.

– Kонкурси су расписани у свим локалним заједницама и сви који су пропустили рокове од ранијих година, а испуњавају тражене услове, могли су да аплицирају на ове конкурсе у претходна два мјесеца. Сада ће првостепене комисије ресорног министарства при општинским и градским борачким организацијама вршити одабир корисника -најавио је Рогић.

Након конституисања и верификовања мандата, новоизабрани предсједници одбора и Предсједништва Борачке организације РС положили су вијенце и цвијеће на спомен обиљежје ослободиоцима Семберије на Тргу Kраља Петра Првог Kарађорђевића.

Аутор: Слађана Р. Мркоњић 09.10.2019. 13:54

Фото: С. Р. Мркоњић/РАС Србија