Испред спомен-бисте код просторија мјесне заједнице Придворци служен је помен Душку Пујићу, борцу Требињске бригаде ВРС из овог краја, који је погинуо на данашњи датум 1992. године.

Пујић је погинуо по повратку на линију фронта након што је истог дана извукао осам рањеника са ратишта и довезао у требињску болницу, а у знак сјећања на његов војнички подвиг спомен-бисту испред просторија мјесне заједнице Придворци 2014. године подигли су његови Придворчани и саборци.

Цвијеће на спомен-бисту положили су представници Градске борачке организације Требиње, Града Требиња, Мјесне заједнице Придворци и породица.

Предсједник Скупштине Градске борачке организације Требиње Дејан Бодирога казао је да је тужно сјећање на Душкову погибију уједно и присјећање на велику офанзиву регуларне војске Хрватске на Требиње, у којој су животе у одбрани града дали многи борци Требињске бригаде и МУП-а.

„Влаштица је била сва у диму од граната и питао сам се да ли ико тамо може остати жив. У тој офанзиви пала је Влаштица, али је чињеница и да је наша територија падала у руке непријатељске војске два пута – а у оба наврата када се повлачила Југословенска народна армија. И након изгуљене територије Требињска бригада није бјежала – стала је нове положаје са којих је до краја рата одбранила наш град“, казао је Бодирога.

 

РТ

РС