Поштовани министре,

Пишемо Вам из Требиња.Предсједништво Градске борачке организације града Требиња има више разлога да Вам се обрати на овај начин.

Господине министре позвали смо Вас на обиљежавање Дана требињске бригаде 13. јула 2019.године у нади да ћете доћи и својим присуством дати на значају овоме,  за Херцеговину изузетно важном догађају. Да Вас подсјетимо  ГБО Требиње у свом чланству има 95% бораца Одбрамбено-отаџбинског рата.  Из Вашег кабинета смо добили следећу информацију;  да сте Ви спријечени да присуствујете обиљежавању због раније преузетих обавеза. Наравно да смо то разумјели.

Други позив из Требиња стигао Вам је са адресе Града Требиња за обиљежавање 1.октобра, Дана почетка ратних дејстава на територији  Града Требиња када је и освештана нова Спомен соба погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата. Господине министре ни тада се нисте одазвали позиву,  а у ваше име цвијеће на споменик палим борцима је положио Ваш службеник из Билеће, а сматрамо да ипак овакав догађај превазилази ниво службеника.

18.октобра ове године смо из медија сазнали да сте боравили у Требињу у коме сте посјетили Дом пензионера али нисте нашли за сходно да контактирате  ГБО Требиње, нити сте посјетили Спомен собу, што сте по нашем мишљењу као министар борачко-инвалидске заштите морали да урадите.

Уз дужно поштовање апсолутно свих грађана Републике Српске, не желимо ни да помислимо да су они које ми сматрамо најважнијима на Вашој листи приоритета при дну а требало би да су у сваком моменту први, управо на вашој листи јер сте управо Ви наш ресорни министар.

ГБО Требиње сматра за сходно да Вас подсјети шта су Ваше надлежности и због чега сте управо Ви наш министар.

обиљежавање важних историјских догађаја ослободилачких ратова,

професионалну рехабилитацију, оспособљавање и запошљавање инвалида, 

заштиту бораца, војних инвалида и чланова породица погинулих бораца и умрлих војних инвалида ослободилачких ратова, 

заштиту цивилних инвалида рата и чланова породица цивилних жртава рата, управне и друге послове у вези са војним евиденцијама учесника Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске,

  уређивање и одржавање споменика и спомен-обиљежја и војничких гробова.

Надамо се да сте упознати да велики дио проблема борачких категорија није ријешен и да Ваше министарство мора учинити много више како бисмо ријешили бар дио проблема,такође се надамо господине министре да ћете наћи времена и посјетити нас у Требињу како би Вам ово и лично пренијели.

Још једном Вас подсјећамо да је Дан Требињске бригаде 13.јули који ћемо на достојанствен начин обиљежити и наредне године, као и 1.октобар,  те Вас молимо да своје обавезе планирате на начин да се бар један од ова два датума нађете у Требињу и својим присуством покажете да су борци Херцеговине важни и да заслужују Вашу присутност.

Требиње,28.октобар 2019.год.

ГБО Требиње

Предсједништво