Данашње потврђивање отпужница, од стране правосудних институција БиХ, против четири припадника Војске и Полиције Републике Српске (између осталих и бившег предсједника БОРС-а) за наводне ратне злочине почињене током протеклог рата показује да, како се ближи крај године, ове назови правосудне институције журе да попуне своје годишње квоте Срба осумњичених и осуђених за наводне ратне злочине.

Због тога се слободно може поставити питање – докле овако, колико ће још Срба бити оптужено и осуђено за наводне злочине? Да ли је у раду правосудних институција, посебно тужилаштава, важнија правда или норма? Један невино осуђен човјек је трагедија, а десетине њих су већ статистика (Стаљин је то мало другачије рекао).

Питамо се када ће доћи на ред и остали српски борци који су учествовали у Одбрамбено-отаџбинском рату? Кад на ред за нове оптужнице долазе они који су рођени у рату или послије њега? Јер је очигледно да невиних нема.

Систем по којем раде правосудне институције БиХ, а посебно тужилаштва, очигледно није у функцији утврђивања истине о протеклом рату и трајном успостављању мира на овом простору, што коначно говоре и четири данас потврђене оптужнице против српских бораца.

Сматрамо да је овакав рад правосуђа БиХ смишљен удар на понос и достојанство српског борца, полицајца и комплетног српског народа, чији је крајњи циљ да се створи лажна слика да је српски народ био агресор у протеклом рату а не да је бранио своју земљу и животе.

Борачка организација Републике Српске увијек је била и увијек ће бити у служби пружања помоћи борцима Републике Српске, што ни у овом случају неће изостати!