У дану када је Партизан играо меч са АЗ Алкмаром, стотинак „гробара“ нашло се испред притворске јединице у Шевенингену и пјесмом и скандирањем поздравило генерала Ратка Младића, који је по неправоснажној првостепеној пресуди Хашког трибунала осуђен на доживотну робију, а жалбени поступак је у току.

Дан касније, Ратков син Дарко у разговору за „Ало!“ преноси генералове утиске послије те изненадне посјете.

“Чуо сам се телефоном са оцем и у том разговору ми је поручио да се јавно захвалим навијачима Партизана на подршци коју су му упутили. Ратко је иначе смештен на другом крају зграде, па није могао да чује „гробаре“, али када је убрзо сазнао шта се десило у Шевенингену, било му је веома драго. Навијао је за Партизан те вечери и криво му је што клуб за који навија није остварио позитиван резултат”, рекао нам је Дарко Младић.

Иначе, саговорник београдског листа истиче да Ратко Младић има изванредне односе и са навијачима Црвене звезде.

“Још један доказ да Ратко има способност да мири наизглед непомирљиве стране. Од навијача Звезде има константну подршку, „делије“ му шаљу дресове, разне поклоне, размењују писма. Он је неко ко премошћује све поделе. Одличне контакте има и са навијачима бањалучког Борца и на целу ту причу гледа искључиво са спортске стране”, закључује Дарко Младић.

Независне новине