IMG_3515.JPG (186 KB)

У Требињу је данас обиљежено 27 година од формирања Трећег одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске.

Након парастоса погинулим и умрлим припадницима одреда, који је служен у цркви Светог цара Лазара, положено је и цвијеће на споменик погинулим полицајцима у одбрамбено-отаџбинском рату испред зграде Полицијске управе Требиње.

„Након 22 године поново сам у Требињу и изузетно сам сретан јер сам се поново сусрео са својим саборцима како би одали дужно признање онима који су своје животе уградили у нашу вјечну задужбину-Републику Српску“, рекао је генерал Љубомир Боровчанин и ратни замјеник команданта Специјалне бригаде полиције РС.

20191207_124050.jpg (226 KB)

„Ми имамо обавезу да РС чувамо, унапређујемо и јачамо“, поручио је генерал Боровчанин.

Предсједник Удружења ветерана Трећег одреда Специјалне бригаде Дејан Бодирога истакао је да је ова јединица на свом ратном путу, од Требиња до Приједора, прешла најтежа ратишта. „Данас од оне јединице која је формирана прије 27 година двадесеторо није са нама, у рату је погинуло 12 припадника одреда, а осам их је преминуло у годинама послије рата. Јединица је највише бројала око 100, већином младих људи и та младост је носила одбрамбено отаџбински рат и изнијела је највећи терет”, рекао је Бодирога.

20191207_124153.jpg (220 KB)

Цвијеће на Спомен обиљежје испред зграде Полицијске управе Требиње положили су представници Града Требиња, борачких организација из источне Херцеговине, Удружења “Насљеђе” као и припадници специјалних бригада полиције из цијеле РС.

РТ