Кординациони одбор борачке организације Источна Херцеговина је поводом Дана Републике Српске организовао концерт Јандриног  јата на платоу испред Културног центра.

Обраћајући се присутнима предсједник Кординационог одбора И.Х. Слободан Илић је присутне поздравио традиционалним поздравом Христос се роди.Нагласио је да прослављајући дан Републике Српске славимо и одбрану нашег народа у Одбрамбено-Отаџбинском рату.

Послао је поруку подршке нашем народу у Црној Гори који битку бије против неуставног и дискриминирајућег закона о слободи вјероисповјести.Такође је послао подршку Србима на Косову да истрају у својој муци.

Изразио је забринутост и неповјерење у рад судства БиХ а посебно после дизања оптужнице против генерала Миломира Савчића који је предсједник БОРС-а, рекавши да је то још један напад на достојанство  српског борца.

Јандрино јато је направило прави спетакл и одушевио многобројне грађане Требиња. Публика је уживала у концерту а извођачи су се потрудили да избором пјесама сви забораве на хладноћу.

Прослава 9.јануара је почела дан раније пријемом код градоначелника Требиња и полагањем цвијећа на споменик бораца Одбрамбено-Отаџбинског рата.

Концерту је предходила колона аутомобила окићених заставама Републике Српске а после концерта је приређен величанствен ватромет који је кренуо са крова Културног центра а настављен са платоа херцеговачке Грачанице.

Делегација ГБО Требиње је учествовала на централној прослави у Бања Луци учествујући у свечаном дефилеу у ешалону БОРС-а заједно са представницима 3.Одреда СБП.

ГБО Требиње овом приликом жели да захвали друштвено одговорним предузећима који су својим спонзорством омогућили концерт као и винаријама које су донирале своје производе.