IMG_3841.JPG (294 KB)

На данашњи дан, прије 25 година, на Војно-медицинској академији у Београду  преминуо је Александар Маслеша, најмлађи борац  Бобанске чете, Требињске бригаде Војске Републике Српске. Тим поводом, на спомен обиљежју најмлађем погинулом припаднику Требињске бригаде Војске РС данас је, у присуству родбине, сабораца и бројних Требињаца, свештеник Никола Јанковић служио помен.

„Александар Маслеша био велики борац и најбољи примјер како се воли своја земља. Борио се храбро и био  неустрашив борац и патриота. На данашњи дан морамо поменути и све остале борце Бобанске чете, који су погинули бранећи Републику Српску“, рекао је тадашњи замјеник команданта Бобанске чете Драган Ристић Бели.

IMG_3823.JPG (267 KB)

Предсједник требињске Борачке организације Дејан Бодирога рекао је да је ово један од тужних дана, када се сјећамо најмлађег припадника Требињске бригаде, који је погинуо за Републику Српску.

„Александар Маслеша је примјер како се воли свој народ и отаџбина. Он је био велики човјек, јунак и најбољи примјер како се брани своја земља“, казао је Бодирога.

Цвијећена споменик су, између осталих, положили представници породице Маслеша, Града Требиња на челу са градоначелником Мирком Ћурићем, градске Борачке организације, бивши припадници Бобанске чете и бројни појединци.

IMG_3828.JPG (299 KB)

IMG_3837.JPG (293 KB)

“Сјећамо се једног храброг човјека, тада ђетета који је своју љубав према отаџбини истакао на начин вриједан сваког поштовања. Затао је наш Ацо узор младим генерацијама, јер Републику Српску, коју је он стварао – данас треба чувати и развијати”, навео Ћурић.

Александар Маслеша рањен је 27. септембра 1994. године. Од исте гранате погинули су командант Бобанске чете војвода Недељко Видаковић, те његови саборци Љубиша Поповић и Драган Слијепчевић, док је Маслеша тешко рањен.

У његову част, Стадион малих спортова у Бреговима носи његово име, који се налази непосредно уз споменик.

М.И.

Радио Требиње

Copy link
Powered by Social Snap