Кординациони одбор борачких организација Источне Херцеговине је 22.јануара у Љубињу одржао другу редовну сједницу.Сједници су присуствовали представници свих општинских и градских борачких организација.

Сједници је присуствовао и начелник Општине Љубиње Дарко Крунић,  који је поздравио  све присутне и информисао их о изградњи споменика и Спомен собе погинулим у Одбрамбено-Отаџбинском рату.

На сједници су донесени закључци везани за актуелну ситуацију и положај бораца као и дјеце погинулих бораца.

Оно што можемо издвојити је ситуација у Јавним предузећима и Установама а посебно актуелна ситуација у Електро привреди Републике Српске.

Донесен је закључак да представници Кординационалног одбора БОРС-а у предсједништву БОРС-а на првој сједници предсједништва БОРС-а која је планирана крајем мјесеца затраже ванредну Скупштину БОРС-а на којој би се заузео став око положаја бораца и дјеце погинулих бораца запослених у овим предузећима и установама.

Став херцеговачких бораца је да ниједан борац и дијете погинулог борца не може бити технолошки вишак и на тај начин остати без радног мјеста. Све договоре који се воде између синдиката и менаџмента ЕПРС  можемо прихватити само ако неко од ових категорија лично прихвати било какав договор. Сматрамо да они који су живот дали за Републику Српску нису заслужили да им дјете данас неко проглашава вишком, да они који су дали дијелове тијела или они који су срећом преживјели не могу бити никакав вишак.

Кординациони одбор БОИХ  је спреман свим мјерама да брани статус својих бораца.

На данашњој сједници је дата пуна подршка генералу Милимиру  Савчићу предсједнику БОРС против кога је тужилаштво БиХ подигло оптужницу за наводне ратне злочине.

Затражено је од званичника Републике Српске да коначно предузму кораке како нико не би понижавао српског војника јер је ова оптужница уперена против свих нас.

Данас је дата и пуна подршка СПЦ и српском народу у Црној Гори у очувању светиња.Осуђен је Закон о слободи вјероисповјести који је донесен крајем године у ЦГ.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ