Власт се није часно понијела ни према борцима ни према имену Рада Радовића

Борци и ратни војни инвалиди у Билећи кажу да никада нису били у тежој ситуацији, нити су икада били  овако понижени и увријеђени. Оно што их је највише погодило је начин на који је војводи Радовићу додијељена повеља.

„Прво нас је погодило то сто се војводи Радовићу додијељује повеља након 22 године од његове смрти. Срамота је да такав човјек никоме од представника локалне власти није ни пао на памет у овом дводеценијском периоду.
Касније смо сазнали и то да је одлука о додјели повеље била сасвим случајна  и да је представљена као средство смиривања узавреле атмосфере на задњој сједници Скупштине општине Билећа.
Наиме, у оптицају за додјелу Светосавске повеље била су два имена и то Радован Вишковиц и Ненад Нешиц. Одборници се нису могли договорити око ове тачке јер ни један ни други нису имали довољан број гласова. Тако да се име Радована Радовића овдје нашло сасвим случајно и  послужило као рјешење огромног проблема и стишавање узавреле атмосфере која би, како одборници кажу кулминирала и у физички обрачун, што уопште није риједак случај кад су билећки одборници у питању.
Тако су да би смирили и једну и другу струју владајуће коалиције „убацили” име Радована Радовића и изгласали га за додјелу Светосавске повеље.

На сам Дан општине организатори програма су се према борцима и ратним инвалидима понашали крајње непримјерено не дозвољавајући им да присуствују светосавским свечаностима.
„Што је најжалосније међу организаторима смо видјели ратне дезертере и профитере.
То је био јако тежак дан за све борце и породице погинулих бораца. Сјетили смо се нашег војводе и запитали се да ли би све ово овако било да је он жив. Наравно да не би, зато је и убијен,” кажу из Борачке организације Билећа

Борачка  организација Билећа поручује властима да то што су на такав начин и послије толико година додијелили повељу војводи Радовићу не сматрају никаквим  успјехом ни добрим дјелом.

ИСТОК