Његово преосвештенство епископ захумско -херцеговачки Димитрије предводиће сутра литију свештенства и верног народа у Подгорици.

Молитвена шетња почеће у 19.00 сати од Катедрале Христовог васкресења и даље до Булевара Светог Петра Цетињског, поред старе зграде Владе, назад до Катедрале, саопштено је из Митрополије црногорског.

Молитвена служба Пресветој Дјевици Марији вршиће се од 18 сати.

Његово височанство митрополит црногорско-приморски Амфилохије сутра ће предводити молитвену литургију у Пљевљима.

Последњем литијуму је у недељу, 16. фебруара, у Пљевљима присуствовало више од 25.000 верника, као и грађана других вера и нација.

Ово је осма седмица од како су почеле молитве Богородице и молитвени литијуми у градовима и градовима Црне Горе због антицрквеног закона о слободи вјероисповијести.

Уз благослов Епархијског сабора Српске православне цркве у Црној Гори, молебани и литијуми се одржавају сваког четвртка и недеље у црквама и храмовима, након чега слиједе молитвени литијуми који су веома посећени.

У недјељу је више од 200.000 вјерника и грађана других вјера било присутно на молитвеним обредима у свим градовима Црне Горе.

Само у Подгорици и Никшићу, на молитвеним обредима које су предводили владика Теодозије Рашки и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, било је више од 110.000 вјерника и грађана других вјера и нација.

 Срна