Уз војне почасти на мјесном гробљу Дреновик у Кифином Селу данас у 14 часова сахрањен је ратни командант Невесињске бригаде, пуковник Новица Гушић. У присуству родбине, сабораца и пријатеља опијело је служио владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством Епархије.

Земни остаци пуковника Новице Гушића стигли су синоћ из Београда у Невесиње. Поштоваоци лика и дјела великог војсковође и родољуба, саборци и пријатељи, у тишини су се опростили од човјека који је својим војничким способностима, ауторитетом и људским врлинама стекао велики углед у народу и војсци током Отаџбинског рата.

У Дому културе „Небојша Глоговац“ у 10 часова Општинска борачка организација и Општина Невесиње организовала је комеморативни скуп на коме су се подсјетили на дјела, војничку вјештину, храброст и све друге врлине ратног команданта.

Пуковник је јуче у Београду посљедњи пут окупио своје најближе, бројне пријатеље и саборце. На комеморацији у крипти Храма Светог Саве на Врачару пригодним говорима од команданта су се опростили предсједник Удружења Невесињаца и саборац Новице Гушића пуковник Зоран Јањић, командант Херцеговачког корпуса Војске РС генерал Радован Грубач и родоначелник херцеговачких удружења у Србији Пејо Бајчетић.

Ратни командант Невесињске бригаде Новица Гушић преминуо је у Београду 8. марта.

БН