Представници требињске Полицијске управе, Града Требиња, градске Борачке организације и Трећег одреда специјалне бригаде полиције положили су јутрос цвијеће и упалили свијеће код споменика посвећеном погинулим припадницима ове управе у Одбрамбено-отаџбинском рату поводом 4. априла – Дана полиције Републике Српске.

Цвијеће су положили начелник требињске Полицијске управе Синиша Лакета, градоначелник Мирко Ћурић и предсједник скупштине градске Борачке организације Дејан Бодирога.

С обзиром на то да је на територији Републике Српске од јутрос на снази ванредно стање, а да је ранијим одлука градског Штаба за ванредне ситуације забрањено свако јавно окупљање, обиљежавање Дана полиције Српске протекло је без званичног скупа и обраћања званичника.

Требињска Полицијска управа сјећа се 30 најхрабријих припадника који су у Одбрамбено-отаџбинском рату дали свој живот за Републику Српску, стварајући покољењима Републику за слободан живот.

Прва јединица тадашње милиције Републике Српске и јединица специјалне полиције, формиране су прије 28 година, 1. априла 1992. године, управо у Требињу.

Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске, чијих је 782 припадника дало живот у стварању наше отаџбине.

требињеливе