Општинска борачка организација „Илиџански борац“ упутила је писмо подршке др Миодрагу Лазићу са жељама за брз и потпун опоравак, с обзиром да је др Лазић оболио од вируса короне и да се налази у тешком стању.

Писмо преносимо у цјелости.

 

„Радим у крви, паклу и тузи, али и радости живота. Поносан сам на ову болницу и све њене раднике, али до лудила уморан. Туга, бол, радост. Све заједно лудило.“

Ово је у свом ратном дневнику написао хирург Миодраг Лазић кад је дошао на Илиџу. На,  како он каже „најтеже  ратиште у Босни“.  Дошао је на два дана, задржао се  три године, а с Илиџанцима остао довијека.

Нема тога што доктор Лазић не би урадио за своје Илиџанце.

Човјек који је спасио безброј живота, преко чијих је руку у хируршким рукавицама протекла ријека крви „ најсветија српска река од које настадоше све друге“, данас се бори против смртоносног невидљивог непријатеља. На живот и смрт против вируса.

Нема тога што Илиџанци не би урадили за свог доктора Лазу али у овом Армагедон не помажу  митраљези илиџанских  витезова, нити молитве оних које је спасио из канџи смрти већ само његова

болница и он сам.

Да се не преда умору који нас све полако стиже.

Да се радује животу.

Не дај се докторе!

Не дај се Лазо!

Илиџа ће се ипак молити за тебе.

 

Предсједник скупштине ОБО “Илиџански борац”

Горан Шеховац

Пуна подршка од ГБО Требиње