Предсједник борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је данас у Братунцу да сви који су одговорни за чак једну жртву која се догодила на подручју Подриња морају бити процесуирани јер постоји опасност да се понови оно што се догодило у прошлости.
Миломир Савчић - Фото: СРНА

Миломир Савчић     Фото: СРНА

Савчић је истакао да без успостављања истине и санкција за све одговорне нема мира јер постоји ризик да се понови оно што се десило у блиској и далекој прошлости.

– Шаљемо јасну поруку мира, желимо мир, али јасни смо и одлучни да ћемо одлучно бранити оно што је створено крвљу – закључио је Савчић.

Према његовим речима, период када је Дрина била блатна и крвава прошла је и дошло је време да буде природно чист, чист и леп, а да би био такав, истина мора бити доказана за све што се на том подручју догодило током последње одбране. патриотски рат.

На гробљу у Братунцу данас је одржана спомен-служба за 3.265 Срба из средњег Подриња, који су погинули од муслиманских снага у протеклом рату, укључујући и оне који су убијени на Дан Светог Петра пре 28 година у селима око Сребренице и Братунца.

ртрс