ГБО Требиње у потпуности подржава саопштење ОБО Невесиње, па га преносимо у цјелини.

Општинска борачка организација Невесиње најоштрије осуђује и сматра скандалозним и срамотним јучерашње потписивање споразума лидера парламентарних странака са првим предсједником НСРС Момчилом Крајишником о исплати валоризоване ратне накнаде посланицима првог сазива НСРС, члановима владе и три члана Предсједништва.

Сматрамо да је ово још један удар на праве ствараоце Републике Српске, народ и борце. Срамотно је рећи да су Републику Српску створили само они који се налазе у Асоцијацији Момчила Крајишника, који сами себе прозваше ствараоци Републике Српске.

Можда још неко и може да повјерује како тадашњи посланици и министри нису наплатили свој рад. Неоспорне су чињенице да су многи од њих своје породице склонили у Београд гдје су били на сигурном и материјално обезбијеђени, а највећи број њих и дан данас уживају плодове тог рада.

И док се валоризована накнада обезбјеђује само за њих, нико се не пита шта је са погинулим, демобилисаним, умрлим борцима и њиховим породицама, нико се не пита зашто још увијек имамо толико дјеце погинулих бораца на бироу за запошљавање.

Нека је на срамоту и част свих оних који јуче ставише свој потпис да се исплати валоризована накнада онима који су и у рату били повлаштени, док су најбољи синови гинули широм Републике Српске.

Општинска борачка организација Невесиње