Борачке организације из источног дијела Републике Српске не одустају од најављених протеста уколико Влада Републике Српске не испуни њихове захтјеве. Поручују да више не вјерују обећањима и оправдањима да новца нема. Борци су огорчени.

Борци не одустају од протеста: Власт нас не разумије!

Тврде да власт нема разумијевања иако су њихови захтјеви скромни и минимални. Траже хитно запошљаван дјеце погинулих бораца,мјесечни борачки додатак за незапослене демобилисане борце и повећање инвалиднина.

,,Апеловали смо,молили али до дана данашњег нико нам се није обратио и сјео да разговара са нама”, тврди предсједник Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Републике Српске Радан Остојић и поручује да ће чекати до 21. септембра а онда видјети шта ће и како даље.

,,После тог рока Борачка организација ће донијети одлуку када ће бити протести организовани,гдје и у ком обиму”, поручује предсјденик Борачке организације Требиње Дејан Бодирога.

Борци се питају и зашто њихови поблеми нису витални национални интерес Републике Српске.

,,Ова власт је јако безобразна”, каже предсједник Борачке организације ,,Илиџански борац” Горан Шеховац и подсјећа да се организују посебне сједнице Народне скупштине о ,по њему ,небитним темама а нико не жели да организује посебну сједицу о проблемима бораца.

Борци поручују да очекују конкретне потезе власти и конкретна рјешења.

,,Нећемо пристати на празна обећања.Борци нису социјална категорија”, каже предсједник Борачке организације Требиње Дејан Бодирога и поручује да се за борце,који су створили Републику Српску мора наћи новац.

Борци имају приједлог и како да се дође до новца у буџету не само за борачке категорије већ и за све становнике Српске којима је потребна метријална помоћ.

,,Хајде да видимо ко се то по неколико пута дневно воза хеликоптером и колико то кошта.Колико кошта куповина хеликоптера,авиона службеих сутомобила”пита предсједник Борачке организације ,,Илиџански борац” Горан Шеховац и додаје:

,,Колико се краде на разним тендерима и јавним набавкама? Зашто једна лопата за рудник у Гацку кошта 70 марака. Од којих пара и ко прави хотеле по Републици Спској? Све је то украдено из буџета”, тврди Шеховац и закључује да би било пара и за борце и за све социјално угрожене категорије у Републици Српској када би престали карасти и када би новац који планирају потрошити за куповину гласова на изборима вратили у буџет.

рт бн