Припадници Сипе јутрос су у породичној кући ухапсили мајора бивше Војске Републике Српске Ратка Ђурковића. Хапшење се десило јутрос у 5.30 часова у породичној кући у Угљевику, саопштено је из локалне Борачке организације.

 

Припадници СИПА-е ухапсииа мајора ВРС у Угљевику

Борачка организација Угљевика осуђује хапшење угледног грађанина Угљевика мајора Војске Републике Српске Ратка Ђурковића кога су јутрос у 5.30 часова у породичној кући у Угљевик ухапсили припадници СИПА.

-Осуђујемо хапшење нашег саборца а посебно на тако гнусан начин долажењем рано ујутру у породичну кућу и препадањем чланова његове породице а ради се о лицу старијег доба који има 76 година – рекао је предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић.

Он је додао да је Ђурковић радећи као наставник, професор и директор школе извео бројне генерације угљевичких ученика.

-Ратко свима нама у Угљевику служи за примјер. Прије ратних сукоба био је предједник Скупштине општине Угљевик, и на многим другим бројним функцијама које је обављао часно и одговорно. По почетку одбрамбеног рата одмах је ступио у Војску Републике Српске гдје је све своје функције обављао часно и поштено борећи се за свој народ и Републику Српску а нама борцима служио за примјер чојства и поштења-рекао  је Маринковић.

Ратко Ђурковић је предсједник СУБНОР-а Угљевика и читав живот бори се против фажизма, расизма и осталих пошасти и такав човјек не заслужује да буде хапшен и осумњичен за било какву нечасну радњу, наводи се у саопштењу.

(БН)