На данашњи дан, прије 26 година, на Војно-медицинској академији у Београду  преминуо је Александар Маслеша, најмлађи борац  Бобанске чете, Требињске бригаде Војске Републике Српске. Тим поводом, на спомен обиљежју најмлађем погинулом припаднику Требињске бригаде Војске РС данас је, у присуству родбине, сабораца и бројних Требињаца, свештеник Никола Јанковић служио помен.

Његов саборац из Бобанске чете Драган Ристић Бели казао је да је Александар школску клупу и оловку замијенио крвавим рововима и пушком.

“Био је најмлађи борац и погинуо је бранећи отаџбину. Бобанска чета имала је веома тешке ратне борбе, посебно на подручју Бобана гдје је била линија разграничења двије војске”, навео је Ристић.

На Маслешин споменик цвијеће су данас положили чланови његове породице, представници Града, Градске борачке организације те други појединци.

Александар Маслеша рањен је 27. септембра 1994. године. Од исте гранате погинули су командант Бобанске чете војвода Недељко Видаковић, те његови саборци Љубиша Поповић и Драган Слијепчевић, док је Маслеша тешко рањен.

У његову част, Стадион малих спортова у Бреговима носи његово име, који се налази непосредно уз споменик.

извор:радиотребиње