Данас је у просторијама Општине Билећа одржан састанак представника градских и општинских борачких организација регија Херцеговина са народним послаником У Скупштини Републике Српске гос. Љубишом Крунићем уочи посебне сједнице Скупштинског одбора за борачко-инвалидску заштиту којег је гос.Крунић замјеник предсједника. Домаћин састанка је био Весо Вујевић, начелник Општине Билећа и предсједник борачке организације Билећа. Састанаку је присуствовао и Слобо Илић предсједник К.О.Б.О.  И.Херцеговина.

 

Представници борачких организација су се захвалили гос.Крунићу што је изразио спремност да се боље упозна са проблемима борачке популације. Као учесник Одбрамбено-отаџбинског рата  са великим дјелом проблема је упознат а представници Б.О. су му изнијели и низ проблема са којим се сусрећу.

Заједнички закључак са овог састанка је да се у циљу рјешавања ових  проблема мора одржати тематска сједница НСРС и гос.Крунић је обећао да ће се залагати за такво рјешење.

Највише говора је било о незапосленим борцима, незапосленој дјеци погинулих бораца, борцима против којих се води судски поступак за ратне злочине као најугроженим категоријама борачке популације.

Такође је акценат стављен на рјешавање проблема око обиљежавања значајних датума, мјесечног борачког додатка, лажним борцима гдје је захтјевано да се коначно објави регистар бораца, помоћи онима који су усљед посљедица пандемије остали без икаквих прихода а да им нико није помогао.

Донешен је и закључак да се уколико дође до посебне сједнице НСРС на

К.О.Б.О. И. Херцеговине позову сви посланици са ове регије да би их боље упознали са проблемима борачке популације.

Надамо се да ће се и остали чланови одбора припремити и да ће НСРС предложити низ мјера које би рјешавале наведене проблеме. Члан одбора је и предсједник БОРС генерал Савчић који ће најбоље указати на проблеме са којим се сусрећемо.

К.О.Б.О.   И.Херцеговине