– У овој години за област борачко-инвалидске заштите,област рада и запошљавања и област пензијско-инвалидског осигурања издваја се 403 милиона КМ или 10,6 одсто републичког буџета, највише од како је установљен овај систем заштите, рекао је Граонић. Борци тврде да их власт понижава, посебно посљедњом одлуком о помоћи од 100 КМ.

Недавна одлука Владе Републике Српске, да помоћ од 100 КМ добију борци од прве до пете категорије, који су незапослени или имају примања до 500 марака, изазвала је мноштво полемика, о чему се говорило и у емисији “Изазови”.

– Радна група је издвојила као посебан приоритет незапослену дјецу бораца и незапослене борце,који су у стању социјалних потреба и у том циљу рјешавања њихових питања предложене су три мјере,рекао је помоћник министра за борачко-инвалидску заштиту РС Радомир Граонић.

На последњој сједници Предсједништва борачке организације, једно од питања јесте и рјешавање питања незапослених бораца,од којијег  се неће одустати,каже предсједник борачких организација Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић.

Борце више вријеђа неправда од неимаштине,рекао је предсједник Борачке организације Лопаре Ристо Радић.

Последњим условима за добијање 100 КМ помоћи,понижено се осјећа и члан Предсједништва Борачке организације Требиње Небојша Милишић, рекавши да борци у овој држави јесу као и народ,а народ у оваквој држави је борац.

У овој години за област борачко-инвалидске заштите,област рада и запошљавања и област пензијско-инвалидског осигурања издваја се 403 милиона КМ или 10,6 одсто републичког буџета, највише од како је установљен овај систем заштите, рекао је Граонић.

Више у видео прилогу БН ТВ: