ГБО Требиња је из средстава медија а и лично разговарала са Марком Дучића борцем прве категорије као и са старјешинама ПУ Требиње а везано за оптужбе нашег Члана Марка Дучића.

Из медија смо чули све оптужбе Марка гдје наводи да је полиција употребљавала силу у моменту кад је био везан лисицима и да је у самој управи понижаван са више поступака.

Погледали смо и саопштење полиције гдје су изнијели податке који указују да је Марко пружао отпор и физички и вербално напао полицајца на својој дужности као и догађаје који су претходили.

БОРС, ГБО Требиње не жели да пресуђује, ми смо се борили и изборили за Републику Српску, срећни смо што је полиција наша, један од тих који су се борили је и наш Марко и наравно желимо да живимо у друштву гдје је загарантована безбједност сваком грађанину а полиција је уз остале институције носилац тога посла. Наравно сагледавајући ситуацију апелујемо на Полицијску управу Требиње да како су најавили спроведу унутрашњу контролу, случај који се десио расвјетле до краја и о свеме томе обавијесте јавност. Ако је неко овим поступком укаљао униформу нашег МУП-а а знамо да су и припадници МУП-а имали велику улогу у стварању Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату, да је велики број полицајаца и пензионера полиције наши чланови и сигурани смо да ће и они бити за то да таквима није мјесто у нашем МУП-у.