1. На сједници Коoрдинационог одбора борачких организација Источне Херцеговине која је одржана 20.маја 2021, године у Невесињу као припрема за сутрашњу Скупштину БОРС одбор је донио закључак поводом понашања градоначелника Требиња и издао саопштење за јавност .

С А О П Ш Т Е Њ Е      З А      Ј А В Н О С Т

К.О.Б.О.И.Херцеговине осуђује недолично понашање градоначелника Требиња, Мирка Ћурића.

Коoрдинациони одбор борачких организација Источне Херцеговине сматра да је однос градоначелника Требиња према борцима непримјеран и да му функција коју обавља тренутно не даје за право да омаловажава оно што су борци Требиња урадили у Одбрамбено-отаџбинском рату. БОРС и Градска борачка организација Требиње има своје органе и они су бирани од стране оних који су своју младост заложили, неки нажалост и живот дали, велики број остао инвалид и од посљедица данас живи са врло угроженим здрављем да би створили Републику Српску, да би створили све институције које би не само борцима већ свим грађанима Републике омогућили живот достојан човјека. Ти борци ће на својим органима оцјенити и рад оних који их представљају.

Између осталих једна од функција је и функција градоначелника па је Ћурићев поступак приликом посјете генерала Савчића непримајући представнике ГБО Требиње сраман.

Сваки борац поштује функцију градоначелника и поштоваће је, а ако на челу те функције стоји човјек коме су борци небитни и које он мисли да може злоупотребљавати у своје болесне политичке сврхе онда се сигурно вара.

Прихватајући се функције градоначелник је морао бити свјестан да прихвата и проблеме у свом граду а да проблема нема са борачким категоријама сигурно их има и управо ми који смо изабрани се морамо борити да рјешавамо те проблеме и да стално на њих указујемо.

К.О.Б.О.И. Херцеговине ће овај проблем и однос градоначелника изнијети и на сједници предсједништва БОРС као и на Скупштини БОРС и тражити да се овај поступак забиљежи и јавно осуди.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ

Коorдинациони одбор борачких организација Источне Херцеговине