Акцијом добровољног даривања крви Борачка организација града Требиња почела је обиљежавање “Дана Требињске бригаде”, 13. јула.
Преко 50 чланова БОРС -а Требиње данас је даривало крв у Служби за трансфузију Опште болнице Требиње за потребе ове установе.
Рајко Милојевић, предсједник Актива добровољних давалаца крви Градске борачке организације РС Требиње данас је деведесет и други пут даривао крв и изразио наду да ће, ако га здравље послужи, ускоро доћи и до троцифреног броја.
“Као члан Карате клуба “Леотар” крв сам први пут даривао давне 1972. године. Данашња акција је за мене посебно вриједна јер у њој учествује и велики број младих људи који нису били припаднице Требињске бригаде. Они на овај начин показују не само хуманост већ и поштовање и спремност да његују традицију наше славне бригаде”,ракао је Милојевић.
Миодраг Шегрт, данас је седми пут даривао крв. “Част ми је даривати крв заједно са демобилисаним борцима Требињеске бригаде Војске Републике Српске. На неки начин ја настављам породичну традицију и чувам успомену на свог оца, припадника Требињске бригаде који је крв даривао више од 50 пута”, истиче Шегрт.
Огњен Грубач је данас крв даровао трећи пут. ” Поносан сам што дарујем крв у оквиру Актива добровољних давалаца крви Градске борачке организације РС Требиње. Биће ми част да се и убудуће одазовен на сваку акцију даривања крви овог актива”, каже Грубач.
У уторак 13.јула са почетком у 10.00 часова служиће се парастос погинулим борцима у цркви Св.Цара Лазара(бивша касарна) а у 10.30 ће се положити цвјеће на централном споменику и посјетити спомен соба.
Овом приликом позивамо све учеснике Одбрамбено-отаџбинског рата као и све грађане Требиња да својим присуством увеличају обиљежавање и да сви заједно одамо пошту онима које су своје животе дали за Републику Српску.