К.О.Б.О.И. Херцеговине је на ванредној сједници одржаној у Билећи, 10.августа у згради Општине донио закључке поводом новонастале ситуације око одлука суда БиХ. Састанку су присуствовали представници свих херцеговачких борачких организација и донијеле једногласне закључке.

Оштро се осуђује поступак суда БиХ, издавањем рјешења о одређивању притвора за српског генерала.

Предсједништву БОРС се предлаже хитна проширена сједница Предсједништва са Предсједницима свих Градских и Општинских одбора ГБО/ОБО као и члановима одбора ППБ и РВИ на коју би се позвали сви Предсједници српских парламенталних политичких партија.

Ова одлука је удар на Републику Српску и борачке организације су мишљења да се не смије дозволити угрожавање њеног опстанка.

Од политичког руководства ће се тражити да се јасно изјасне какву то заштиту имају грађани Републике Српске и које су институције које могу лишавати слободе оне који су је стварали.

Јасан је став свих присутних да је тренутна ситуација око доношења ” Инцковог” закона, одлука суда БиХ, изјава бошљњачких политичких лидера врло лоша и поздрављамо   јединство српских партија  и да  исти став морају заузети сва удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата.