Данашње хапшење осам српских бораца у више општина и градова Репбулике Српске показује да у правосудном систему БиХ не владају исти аршини и да правосуђе БиХ нe одустаје од намјере да српске борце и српски народ прикаже као злочинце и једине кривце за протекли рат.      

Недопустиво је да се српски борци из дана у дан хапсе и прогоне, да истовремено бројни злочини над српским народом остају некажњени, а кривице се ослобађају чак и лица за које постоје снимци како наређују да се почине злочини над српским народом.  

Борачка организација Републике Српске тражи да се досадашња пракса хапшења српских бораца заустави јер БОРС ускоро неће моћи на овакав начин посматрати хапшење својих сабораца и заузеће другачији став према овој појави.

Борачка организација тражи од највиших органа власти Републике Српске да се одреди према најновијим дешавањима и да стану у заштиту и одбрану српских бораца.

Позивамо институције Републике Српске да се пруже сву политичку и правну помоћ како би се стало у крај неоправданим хапшењима српских бораца, свакодневном застрашивању њихових породица и цјелокупне јавности Републике Српске.

БОРС