9.јануар је важан датум у нашој историји, 1992 године када је Скупштина српског народа прогласила Српску Републику БиХ, данашњу Републику Српску признату у Дејтону од највећих свјетских сила.

Ми који смо имали среће да учествујемо у њеном стварању и одбрани, војнички и политички, без имало страха са много јединства данас се сјећамо тог 9.јануара 1992 године са поносом. Данас 30 година после иако са много нерјешених питања волимо своју Републику, своје институције. Не можемо утицати на много ствари али свих 30 година на челу тих институција су људи и ако нешто није у реду они су кривци што из немоћи, непоштовања или незнања не рјешавају нека   егзистенцијална питања а не институције.

Република Српска је наша земља, заливена крвљу најбољих међу нама и ми ћемо је волити, чувати а ако треба за њу поново гинути.

Свим који су је стварали желимо срећан Дан Републике Српске, свим грађанима желимо срећан празник са жељом да у нашој Српској живе много боље, да нам Српска буде светиња и да је славимо сви заједно, да је градимо и да она буде мјесто гдје млади желе да формирају своје породице, гдје је школа мјерило знања, гдје је патриотизам величина, гдје је криминал кажњив, гдје је посао нешто што је нормално. Желимо да се поштују закони, да се поштују жртве и они који су је стварали и бранили. Не тражимо ми данас немогуће, тражимо достојанство.

ГБО Требиње