“Запошљавање преостале незапослене дјеце погинулих бораца у одбрамбено отаџбинском рату”, била је тема данашње конференције за штампу Градске борачке организације Требиње.

„Из медија смо сазнали да је градоначелник Требиња Мирко Ћурић јуче одржао састанак са незапосленом дјецом погинулих бораца гдје је, како је објављено у медијима, обећано да ће се за три мјесеца ријешити статус те дјеце. За три мјесеца је дан Требињске бригаде Војске РС, три деценије од њеног оснивања, и сада испред Предсједништва и цијеле Градске борачке организације могу да кажем да ће то бити дивна прилика да се захвалимо градоначелнику уколико та питања буду ријешена“, рекао је на конференцији за штампу Дејан Бодирога, предсједник Скупштине Градске борачке организације Требиње.

Према његовим ријечима неспорно је да је преостало нешто више од четрдесеторо дјеце погинулих бораца која су незапослена али исто тако је и чињеница, да сви дијелом, како ми учесници одбрамбено-отаџбинског рата који смо случајно преживјели тако и сви они који од рата до данашњег дана имали неку значајну функцију власти,  сносимо одговорност што то до сада није ријешено.

„На састанак незапослене дјеце погинулих бораца са градоначелником нисмо били позвани и претпостављамо да је разлог за то жеља градских власти да сама то питање коначно ријеши“, истакао је Бодирога.

Kако се данас могло чути, Градска Борачка организација Требиње још је у децембру покренула иницијативу за запошљавање дјеце погинулих бораца страдалих у одбрамбено-отаџбинском, гдје се пријавио одређен број дјеце који ни дан данас немају посао.