У галерији Културног центра Требиње у петак, 8. априла у 19 часова биће одржано представљање књиге “Скривена историја” – о страдању Срба на простору НДХ 1941 – 1945, аутора Сретена Јаковљевића.

Поред аутора о књизи ће говорити: Драгослав Бањак, универзитетски професор и предсједник Скупштине града Требиња, Новица Телебак Тени,пјесник и предсједник СКПД “Просвјета”, Драган Р. Ковач, љекар и писац, Рајко Сарић, професор и рецензент књиге и Зоран Пологош, предсједник Удружења Коњичана РС .

У програму који ће водити Ратомир Рато Мијановић учествује и Срђан Вукаловић, народни гуслар.

О књизи која је плод тридесетогодишњег рада и истраживања новинара и публицисте Сретаена Јаковљевића, Матија Бећковић, пјесник и академик каже: “Књига “Скривена историја о страдању Срба на простору НДХ 1941 – 1945 је драгоцено дело за откривање истине о ратним догађајима на том простору и времену. Драгоцено је толико што се у књизи налази велики број обичних људи са својим причама и личним судбинама. Ти људи нису јунаци неког романа, него сведоче о ратним збивањима и страхотама рата. Добро је што су поглавља кратка,као и приче – лаке за читање.Не може бити ништа насушније и важније него да се стави једном на папир та прича и истина. Много је значајно да се истина изнесе, да се оздрави народ, да се више не лаже. И да се једном заврше те приче и поделе нашег народа на патриоте и издајнике”.

Сретен Јаковљевић је рођен 1950. године у селу Бијела код Коњица. Основну школу завршио је у Бијелој, средњу у Коњицу, а Факултет политичких наука у Сарајеву. Члан је Удружења новинара Србије од 1985. године. Предсједник је СПКД “Просвјета” у Коњицу. Аутор је књига: “Отргнута од заборава” и “Од Борака до Вишеграда – Илија Сарић, соколаш и равногорац”.Сарадник је у више дневних листова уБеограду, гдје и живи.


Промоцију књиге Сретена Јаковљевића организују Скупштина града Требиња, СПКД “Просвјета” Требиње, издавачи ЦИП Локал прес Београд и Удружење Коњичана Републике Српске Требиње.