Преносимо реаговање ОБО Илиџански борац:

ОПШТИНСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА               

» ИЛИЏАНСКИ БОРАЦ «

ИСТОЧНА  ИЛИЏА

ПРЕДМЕТ: Реаговање на пресуде Суда БиХ,

                     

            Суд БиХ је пресудио:   бивши командант Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драган Викић, тадашњи помоћник министра унутрашњих послова Јусуф Пушина, Нермин Узуновић и Младен Човчић, ослобођени су оптужби за убиство припадника ЈНА 22. априла 1992. године у Сарајеву. Ослобађујућа пресуда Драгана Викићу и осталима је само још један доказ да нема правде за све људе у БиХ, већ је она ексклузива само „правих босанаца“ а за Србе остају казне, понижења, јад и осуде.

            Они су (Викић и остали) оптужени да су, као припадници безбједносних структура, знали и били обавјештени о заробљавању осам војника Војске Републике Српске у априлу 1992. године.

            „Према оптужници, заробљеници су уз Викићево знање спроведени у подрум Дома, а потом у Велики парк, гдје су их, након претходног малтретирања, оптужени Узуновић звани “Шок” и Човчић звани “Рогатица” с њима познатим лицима, међу којима су били Неџад Херенда и Нермин Јусић, убили пуцајући из ватреног оружја“.

            Пресудом нисмо изненађени, јер се наставила политика правосудних органа БиХ. Изненађени смо само њиховом упорношћу да, и послије 30 година, крију и штите злочинце. Неко некад рече „бруко правосудна“ и можда је у ове двије ријечи стао најбољи опис овог и оваквог „суда“ и „државе.“

            Џаба чињенице, џаба докази… Суд каже нису криви… па ко је крив – НИКО. И то је то. Без имало осјећаја за правду, без имало људскости, без трунке поштења… У овој ткз држави већа права и заштиту имају напуштени пси луталице, „угрожене“ звијери и ријетке птице него људска бића, али не сва већ само СРБИ. Па највеће достигнуће у правди Суда БиХ је: „Нису све жртве исте…“

            И онда дођу разни заштитници „цивилизацијских“ норми понашања, женевских конвенција, обичаја ратовања итд… страни и полу-домаћи (читај судије, тужиоци, „босански“ политичари и сл.) и кажу да морамо прихватити државу БиХ јер је она међународно призната. Суд БиХ је огледало те и такве јадне БиХ. Само изузетно глупи (њих је мало а они имају оправдање) и сви „они“ остали (зли, подмукли, кукавни…) кажу да је БиХ наша држава коју треба сви да волимо јер и она воли и штити све нас.

            Са тим у вези, позивамо руководство Борачке организације Републике Српске да, због ове срамне пресуде, пред Судом БиХ организује један протестни скуп, на којем би јавно, сви скупа, изразили своје незадовољство радом тог суда и односом „наше“ БиХ (јер је она и српска) према њеним грађанима.

     ПРЕДСЈЕДНИК ПРЕДСЈЕДНИШТВА                                   ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ

                      Слободан Маунага                                                                      Горан Шеховац