Поводом пресуде некадашњем команданту Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакибу Махмуљину који је другостепеном пресудом осуђен на осам година затвора јер је суд закључио да није спријечио злочине припадника одреда “Ел муџахедин” над Србима на подручју Возуће и Завидовића, данас из Српске бројна реаговања.

Данашња пресуда Махмуљину вријеђа српски народ, породице погинулих и свједоке, истакао је предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Александар Савић.

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић сматра да пресуда по ко зна који пут само потврђује да правосуђе БиХ ради једнострано на штету српског народа и Републике Српске.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић изразио је незадовољство пресудом, истичући да казна није адекватна почињеном кривичном дјелу.

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић сматра да је пресуда Махмуљину мала, те да представља нову потврду да Суд БиХ ради на штету српског народа и Републике Српске.

– Ова пресуда по ко зна који пут показује дугогодишњи уходани начин рада Суда БиХ на штету српског народа и Републике Српске – рекао је Носовић.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сматра да пресуда вријеђа српске жртве рата и Републику Српску.

– Ова пресуда по ко зна који пут само потврђује да правосуђе БиХ ради по двоструким стандардима на штету Срба и Републике Српске, а у функцији бошњачке политике – рекао је Лазић.

ртрс