1. спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и Београда

У Требињу су у петак 03. јуна и у суботу 04. јуна 2022. године одржани јубиларни 15-ти сусрети особа са инвалидитетом-ратних војних инвалида Требиња и Београда.

Спортска дисциплина у стрељаштву ваздушном пушком, особа са инвалидитетом Нови Београд и Спортског удружења ратних војних инвалида „Леотар“ из Требиња

Такмичење је традиционално организовано у двије такмичарске спортске дисциплине: стрељаштву ваздушном пушком и дисциплини спортског риболова. Из Београда je наступило 12. такмичара док је удружење требињских РВИ представљало 10. такмичара у наведеним дисциплинама.

По доласку такмичара из Београда, домаћини су приредили свечани ручак а присутни су били још и представници градске управе Града Требиња: Миодрага Новокмет – начелник управе за питање бораца, Дејан Бодирога – предсједник градске борачке организације, Максим Мракић – предсједник Одбора РВИ Требиња, а присутнима се поздравним ријечима у име Града Требиња обратила Начелница одјељења за друштвене дјелатности г-ђа Слађана Скочајић, која се захвалила свим учесницима на представљеној позитивној енергији током учешћа на овим јубиларним сусретима и посебно истакла да би овакве манифестације требале бити саставни дио општег државног интереса.

Екипа из Београда је била успјешнија у дисциплини спортског риболова док су се требињци показали успјешнијим у стрељаштву ваздушном пушком

Током такмичења, екипа из Београда је ове године била успјешнија у дисциплини спортског риболова док су се требињци показали успјешнијим у стрељаштву ваздушном пушком.

Резултати такмичења приказани у табеларном прилогу

Требињци су својим гостима уприличили обилазак знаменитости Требиња и околине

Обадвије екипе такмичара, иначе старих познаника и пријатеља суботње поподне (04. јуна) су провели обиласком родног села Св. Василија Острошког, а данас (05.јуна) завршног дана боравка у Требињу, домаћини су уприличили својим гостима обилазак и осталих знаменитости Требиња и околине.

Представништво Р. Српске у Србији сваке године подржава финансијски и организационо ову манифестацију

Ову манифестацију и ове године је финанскијски и организационо подржало Представништво Републике Српске у Србији, док је покровитељ манифестације био град Требиње.