Када споменемо Видовдан прва асоцијација је кнез Лазар, Обилић, Косовски бој. Када прођемо кроз историју нашег народа онда видимо да нас стално прати Видовдан, стално нас прате страдања, мученици али као што недавно рече Владика Димитрије Ако смо на правој страни, ако смо поштени и нисмо злочинци онда смо увијек и заувијек Богу у памћењу. Боље бити на страни жртве, колико год тешко то звучало, јер ако то изнесемо хришћански и људски имаћемо благослов од Бога.

Данас је Видовдан, и спомињемо наше мученике. Видовдан је крсна слава Војске Републике Српске, данас 3.пјешадиског Република Српска пука. Данас обиљежавамо и прво полагање заклетве Војске Републике  Српске прошло је 30. година.

 Видовдан је остао симбол страдања али и побједе српског народа, симбол поноса, симбол клетве за кукавице и дезертере.

Поводом Видовдана делегације ГБО Требиња су положиле цвјеће пострадалим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Делегација је присуствовала помену у капели на Клобуцима Св.Димитрија посвећеној страдалим борцима херцеговачко-црногорских батаљона 1915 године. Спомен капелу је подигао 1924. године краљ Александар Карађорђевић, у знак сјећања на клобучке јунаке када је њих 162 дало живот за слободу у борби са аустроугарским окупаторима.

Делегација ГБО Требиње је присуствовала и помену жртвама усташког геноцида над народом у Попову Пољу гдје су злочинци 184 Србина мучки бацили у јаме у јуну 1941 године. 40 Срба из столачког краја је такође мучки убијено.

У цркви Светог Архангела Михаила је служена литургија а помен у спомен-костурници у Величанима и на јами Ржани До.