Православно гробље у мостарском насељу Виховићи ноћас је оскрнављено тако што су на зиду око гробља и улазној капији исписане језиве пријетеће поруке и усташки симболи.

Ово је језиво. Прво оскрнавити гробље, а потом оставити овакве поруке. Јасно је да ово нису поруке мртвим Србима, иако ни њима не дају мира, већ нама који живимо овђе. Јасно пише да треба побити Србе. Ми не знамо шта нам је чинити. Да ли смо безбједни у својим кућама. Позивамо полицију и градске власти да нам кажу да ли смо безбједни у Мостару – наводе узнемирени мјештани за Топ Портал не желећи због безбједности са својим именима у јавност.

”Српска обитељ 13 чланова, масовна је гробница већ ископана, бацам гранату 12 погиба, посљедњег преживјелог прободем вилама”, једна је од порука уз коју је нацртано и слово ”У”. Друга порука је – ”Ми Хрвати не пијемо вина, само крви четника из Kнина”, поред које стоји потпис Хрватска Република Херцег Босна..

На улазној капији потписали су се ”Максови месари”. ”Максови месари” били су усташки злочинци у Другом свјетском рату којим је командовао Вјекослав Макс Лубуриц́, командант логора Јасеновац и Стара Градишка, у којима су почињени страшни злочини над Србима, Јеврејима, Ромима, али и бројним Хрватима противницима усташког режима, пише Топ портал.

На лице мјеста изашли су припадници полиције МУП-а ХНK који врше увиђај.

Подсјетимо да је недавно у Мостару уништено Партизанско спомен гробље на коме је под окриљем ноћи уништено око 700 камених плоча. Починиоци још нису откривени..

Mostar: Pravoslavno groblje oskrnavljeno ustaškim simbolima i prijetećim porukama, a potpisali se ”Maksovi mesari” (FOTO)

Foto: Top portal

преузето: јадран требиње