На платоу испред просторија мјесне заједнице Придворци отац Милан Бужанин служио је парастос за Душка Пујића, погинулог борца Требињске бригаде Војске Републике Српске који је погинуо на данашњи дан 1992. године.

Пујић је погинуо по повратку на линију фронта након што је истог дана извукао осам рањеника са ратишта и довезао их у требињску Болницу, а у знак сјећања на његов војнички подвиг спомен-бисту испред просторија мјесне заједнице Придворци 2014. године подигли су његови Придворчани и саборци.

Предсједник Градске борачке организације Дејан Бодирога је нагласио да је 30 година од погибије Душка Пујића, али и близу толико година од завршетка рата.

“Било гдје да дођем у Републици Српској кажу нам ‘благо вама, Ви живите у Требињу’. Сви који на неки начин то приписујемо себи треба да се се сјетимо оних који су дали свој живот за отаџбину, јер ипак је то највише захваљујући њима. Вјероватно, да није било њих који су дали живот и оних који су стајали уз њих на бранику наше отаџбине у Требињу би данас био можда понеки старац Србин и овдје би живио неко други”, рекао је Бодирога.

Никола, син Душка Пујића, не сјећа се свог оца као ни његов брат који се није био родио.

“Осјећам се поносно, великог срца, част и велико ми је задовољство што сам син Душка Пујића. Велику захвалност дугујемо саборцима нашег оца и комшијама Придворчанима који су били заједно са покојним оцем. Они не дају да оде у заборав ових 30 година, а надамо се да ће бити тако и наредних година”, рекао је Никола Пујић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је нагласио да Град Требиње не заборавља његове јунаке и традиција сјећања се наставља.

“Не заборављамо и не смијемо заборавити јер су ово људи који су нама омогућили да уживамо у слободи. У рату се ратовало и стварала Република Српска, а данас у миру треба да градимо и стварамоТребиње и Републику Српску. Сви заједно треба да докажемо и покажемо да нећемо и не смијемо заборавити борце и њихове породице”, рекао је Ћурић.

Цвијеће на спомен-бисту су осим породице, положили и представници Града Требиња, Градске борачке организације и мјесне заједнице Придворци.

Извор:Требињеливе