Полагањем цвјећа, парастосом погинулим и умрлим борцима Одбрамбени-отаџбинског рата ломљењем Славског колача, данас је Градска борачка организација Требиње обиљежила Светог Димитрија-Митровдан.

Предсједник ГБО Требиње, Дејан Бодирога уз здравицу је захвалио свештенику Младену Жуловићу, пожелио много здравља свим припадницима БОРС, представницима 65.заштитног пука ВРС, 1.ГМБГШВРС, 3.Одреду СБП, 7.Извиђачко-диверзантском пуку ХК, удружењима УДАС и Наслеђе као и представницима Града Требиња и Полициске Управе Требиње као и осталим гостима. Изразио је забринутос и послао рјечи подршке српском народу на Косову пожеливши им да се суздрже од исхитрених радњи и пробају све проблеме рјешити дијалогом али да не смију дозволити да се пролије ни једна кап српске крви и да имају пуну подршку народа Херцеговине.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић је честитао славу и апеловао да кроз заједничка обиљежавања и заједничке активности које се тичу присјећања на све оне који су учествовали у стварању и одбрани РС, истрајемо у том, да будемо још јединственији и снажнији како би Република Српска била још јача и како би стварали свјетлију будућност за све генерације које долазе.

Представници удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата су такође честитали Крсну Славу БОРС и пожелили здравља и среће.