ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ТРЕБИЊЕ ОРГАНИЗУЈЕ ПРОТЕСНИ СКУП

У недељу, 8.1.2023 год., у Требињу, на Тргу Слободе, у 12.00 часова одржаћемо скуп подршке честитом војводи Славку Алексићу и његовом и нашем брату, народном гуслару Ристу Лечићу као и нашем брату Душку Сладојевићу осуђеним на по пет мјесеци робије због отпјеване пјесме.

Честити Војвода, који је био прави примјер српског борца, кога су красиле све врлине наших Војвода из свих претходних ратова, кога су сви поштовали и цијенили.  Остали народи су га изузетно поштовали  и држали за човјека од ријечи и заштитника нејаких, што се лако може провјерити из више датих изјава после рата, бошњачког и хрватског становништва са Грбавице, гдје   jе провео читав Одбрамбеноотаџбински рат. Двадесет пет година после рата нису могли да му нађу ниједну мрљу у биографији и у шездесет седмој години живота, нарушеног здравља, осуђују због пјесме једног српског Војводу.  

Други,, народни гуслар Ристо Лечић, отац осмеро дјеце и два пута рањавани српски борац из претходног Одбрамбеноотаџбинског рата. Ако су нам такве људе почели осуђивати због вербалног деликта, чему да се мали човјек и Србин нада у овом вјековном страдалишту српског народа.  

Брат, Душко Сладојевић чија је једина кривица што се налази на челу поштоваоца Југословенске војске у отаџбини.

Хоће ли нам све гусларе и хероје  осудити судови БиХ и по којем закону и аршину.

Уосталом, хтјели су колективно наш народ да осуде  у дослуху са бјелосвјеском багром. И они никада неће стати  у  свом одвратном науму да им Срби буду вазали.

 Неће моћи, много су Срби јаче чељусти сломили.

Позивамо све патриоте да нам се придруже на овом скупу подршке.

Подршку су дале борачке организације Источне Херцеговине, гусларска друштва:”Војвода Неђо Видаковић”, “Војвода Лука Вукаловић” и “Бијела Гора” као и удружење поштоваоца ЈВО.

НЕДЕЉА 8.ЈАНУАР 2023 ГОДИНЕ,

Трг Слободе 11.55 часова и протесна шетња на

ТРГ СЛОБОДЕ

12.00 ЧАСОВА(обраћање организатора)

“САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА, ПЕТ ДО ДВАНАЕСТ”

ХРИСТОС СЕ РОДИ