Данашњи догађај у Дервенти је понижење за сваког ко је 90-их пушку носио да брани српски народ, српске светиње и огњишта. Управо данас у нашој Републици Српској парадирају они који су правили злочине, убијали недужне цивиле рушили наше светиње.

То што су они радили, од њих нисмо ништа друго ни очекивали, да нисмо жртвовали своју младост они би нас били у стању све побити, протјерати и уништити све што је српско. Најбољи су примјери тамо гдје су војнички успјели да стигну. Ми у Требињу одлично знамо шта су радили од српских села, гробаља и Цркава. Они су то што јесу и то нам је јасно.

Срамотно је што власт Републике Српске овакве ствари дозвољава, срамотно је што ове ствари није спрјечила, срамотно је да нам сада објашњавају да је Дервента у Републици Српској. Знамо ми да јесте, јесте управо зато што је народ просипао крв за њу. Срам да вас буде све заједно који се питате, који нисте спрјечили овакву бруку.

Срам вас било све заједно, срамите се и не долазите више ни на обиљежавања нашим жртвама јер вам ни тамо није мјесто. Данас сте требали бити на челу народа, на челу патриотских снага да их водите да спрјече овакву бруку. Ваша брука ће живјети до вјека, заборавиће се ово можда за два дана, медији више неће спомиљати али памти наш народ Бранковиће и памтиће их довјека а данас смо се освједочили да их нажалост имамо много.