Данас, 20.априла 2023 године у просторијама Културног центра Требиње одржана је 4.редовна Скупштина ГБО Требиње.

Скупштина је почела химном Боже правде и минутом ћутње за све погинуле и умрле саборце из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Утврђивањем кворума и извјештајом да сједница пуноважно може радити и одлучивати од стране верификационе комисије усвојени су сви закључци по предложеном дневном реду.

Једногласним одлукама чланова Скупштине је усвојен:

-извјештај о раду ГБО Требиње за 2022 годину,

-финансиски извјештај за 2022 годину,

-програм рада за 2023 годину,

-финансиски план за 2023 годину,

-донешена одлука о расписивању избора у ГБО.

На данашњој сједници је највише дискусије било око лошег односа Градске администрације према ГБО Требиње, лошем положају демобилисаних бораца и великом броју дјеце погинулих бораца која и до данас немају стално запослење.

Данашњом одлуком о расписивању избора уједно се позивају сви чланови БОРС да узму активно учешће у изборном процесу и да изаберу своје представнике који ће се борити за бољи положај борачке популације и гајити културу сјећања на Одбрамбено-отаџбински рат.

Такође су усвојена и 2.(два) закључка а тичу се неправедног отпуштања са посла тј. Непродужавања уговора о раду Драгомиру Анђелићу и статуса пензионисаних бораца који су припадали колективном члану из предузећа.

Избори ће почети половином маја а сви борци ће бити обавјештени о тачном времену и мјесту одржавања.

На крају Скупштине, предсједник Скупштине се захвалио свим члановима на раду и издвојеном времену, посебно издвојио одличну сарадњу са Пером Влатковићем док је обављао функцију начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, пожелио свима много здравља и пожелио успјешан рад следећем сазиву надајући се да ће бити још успјешнији а самим тим да ће се ријешити више нагомиланих проблема.